Doodmoe word ik van presentatoren op de tv die het als een soort nieuwe trend hebben geintroduceerd om bij de presentatie in beeld een enorme wirwar van hand- en armbewegingen te tonen die de aandacht van het onderwerp volledig afleiden.

Een van de eersten die deze manier van presenteren tot een hogere kunstvorm heeft verheven is die krullenbol van Wegmisbruikers.
Elke zondagavond te zien op Sbs 6 in zijn quasi verontwaardigde jacht op niet-gordeldragende, bellende, iets te hardrijdende en in zijn ogen a-sociale wegmisbruikers. Vooral dat irritante: stráksss, bij het begin en einde van de vreselijke reclames tussendoor is een niet onbelangrijke toevoegergernis.

Dachten we met dat specifieke programma van de heftig sticulerende luchtacrobaten af te zijn, neen, nu hebben inmiddels zowat alle presentatoren, showmasters en gastheren/vrouwen van zowel de commerciële als de publieke omroep (Johnny de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Robert ten Brink, Martijn Krabbé, Sophie Hildebrandt, Erica Terpstra, ene Jandino “schreeuwlelijk” enz. enz.) deze schijnbaar nieuwe manier van aandacht vragen enthousiast omarmd en tot een hogere presentatievorm verheven.

Het zou me niet verbazen als er inmiddels ook al cursussen voor bedacht zijn.. Waar dan ongetwijfeld weer fors aan verdiend wordt.

Stapeldol wordt je er van.
Doe toch normaal, je bent echt niet in het buitenland waar niemand het je kwalijk neemt als, omdat je wellicht de plaatselijke taal niet spreekt, je jezelf met de spreekwoordelijke handen en voeten probeert verstaanbaar te maken.
Wat meestal ook wel blijkt te lukken. Daarom ben je in het buitenland en dat hoort er dan ook bij.

Maar waarom hier in Nederland en in de eigen Nederlandse taal...

TIP:
De enige manier die je hebt om deze wilde en afleidende gebarentaal te omzeilen is de afstandsbediening horizontaal voor je te houden in de richting van het scherm en zo het circus van gezwaai en gezwier uit te bannen. Aan het hoofd van de artiest heb je vaak genoeg.
Je zult merken dat het programma een stuk serieuzer overkomt en de gebrachte boodschap zonder afleiding binnenkomt.

Probeer het maar eens. Nou moet dat ook weer niet te lang duren want een tennisarm is wel het laatste wat je aan een avondje tv kijken wilt overhouden!

Zoals de lezers van mijn column inmiddels gewend zijn heb ik in de afgelopen jaren over veel verschillende onderwerpen geschreven.

Moedeloos word je ervan. Ben je boven de dertig en solliciteer je op een baan waar je echt een goed gevoel bij hebt, hoor je vervolgens niks en als je al wat verneemt blijkt dat je er één van de zovelen bent. En dan hoor je er tenminste nog wat van.

Anders dan de aanhef van deze column doet vermoeden ga ik U niet vermoeien met gebeurtenissen uit de afgelopen tijd die niets met respect te maken hebben of voorvallen waar mensen uitgejouwd werden.

Hij was nogal in het nieuws, de afgelopen tijd. De in Eindhoven (en ver daarbuiten) immens populaire Harry van Raaij die nog altijd groot respect geniet van de échte PSV supporters.

De trend van de laatste tijd is om heel makkelijk sorry te zeggen. Dat is eigenlijk een andere term voor: ik maak mijn excuses, maar is dat wel zo?

jan louwers traanTer nagedachtenis aan voormalig Eindhovens voetbalheld Jan Louwers kunt u op deze vaak speelse internetzender een herhaling zien van het misschien wel beste ongewone gesprek in de serie, wat de gebroeders Van Rooij ruim twee jaar geleden hadden met deze eigenzinnige man in de prachtige tuin van zijn riante huis.

Zelden zult u van mij iets lezen over specifieke bedrijven in Eindhoven. Deze keer kan ik er niet onderuit omdat ik een uitnodiging ontving voor de opening van een nieuw Oosters restaurant in de Dommelstraat te Eindhoven, Lounge 8.

Als de dag van gisteren weet ik nog dat je zomaar door de Nieuwstraat kon rijden met de auto en ook over de Markt.

+ Update!!!

Het circus Haagse Pluche is weer in het land. Wilt u van uw thuis gestuurde kaartje gebruik maken dan bent u de hele dag welkom.

We worden de laatst tijd overspoeld met populaire uitdrukkingen die door Jan en alleman klakkeloos worden overgenomen, terwijl men er geen seconde over nadenkt wat men nu eigenlijk zegt.

Waarom is het nou nodig om de boel op de Herdgang af te grendelen.. We waren toch altijd zo trots op de Brabantse gemoedelijkheid en de unieke familiesfeer bij het trainingscomplex aan de Oirschotsedijk??

Nog maar een paar nachtjes slapen en we vertrekken voor een fijne vakantie naar de Costa del Sol in Spanje.

Waar gaat het naar toe in dit land ?

Hij was weer eens landelijk in het nieuws, Theo Maassen, de ras Eindhovenaar, de zelfbenoemde Messias van de Lichttoren.

Het zit er op. PSV heeft het toch weer voor elkaar gekregen om geen landskampioen te worden en ook niet mee te doen aan het miljoenenbal wat Champions League heet.

M'n maat belde me op , het ging over zijn moeder. Ik was best wel verrast want het gaat bijna nooit over zijn moeder.
Wel weet ik dat zij een echte moederkloek is die van al haar kinderen evenveel houdt en niemand voortrekt die toevallig wel meer gestudeerd heeft dan een van de andere kinders. Ze hoopt in november 90 jaar ! te worden.

Soms komen er van die mensen voorbij die net iets meer aandacht verdienen dan anderen.
Niet omdat ze geld in overvloed hebben maar omdat ze kunnen vertellen over hun leven alsof alles gisteren gebeurd zou zijn.

Ieder mens zal het wel eens meegemaakt hebben, het gevoel van onmacht als er om overklaarbare redenen ineens personen in je directe omgeving zich op een duistere wijze tegen je keren. Vooral degenen die daarnaar gevraagd worden en meteen en zeer fanatiek te vuur en te zwaard beweren dat ze niet zo in elkaar zitten, moeten scherp in de gaten worden gehouden. Zij zijn de ergste!!

Lopend door Eindhoven om met m'n kaartvriend naar het voetbal te gaan valt me op dat er nogal wat fietsen aan palen en hekken zijn vastgemaakt die er al heel lang moeten liggen of hangen. Niemand die er zich om bekommert maar het is wel een armoedig tafereel. Vooral bij het station is het een puinhoop.

Ook al die heisa meegekregen over het telefoongesprek van Harry met Mark?
Lekker weer opgeklopt door de media want februari is, buiten het carnaval, echt wel een saaie maand.

De razendsnelle ontwikkelingen in media-land vragen nogal wat van de rustig voortkabbelende consument.

Daar zit ik dan, alweer een rotbericht via vrienden, telefoon en andere kanalen.

Geen leeftijd, 59 jaar en volop bezig om te leven. Niemand had een hekel aan hem, niemand kon tippen aan zijn mensenkennis. Daarom had hij wellicht geen relatie, die zou hem de tijd afsnoepen die hij zo hard nodig had om aan anderen te geven.

Ik heb er heeel lang over nagedacht maar nu moet ik toch echt iets kwijt over PSV. Zojuist las ik op de site van Brabants Trots een samenvatting van de nieuwjaarsspeech van Tiny Sanders, oftewel, de algemeen directeur van PSV.

Ook gekeken naar allerlei vaderlandse uitzendingen rond de jaarwisseling? Ik heb me in ieder geval weer geamuseerd geërgerd aan het taalgebruik van de diverse presentators. Het lijkt alsof het met het jaar merkwaardiger wordt.
Nu zult u denken: waar heeft ie het over , maar een simpel voorbeeld zal de ogen doen openen.

Rond de kersttijd overvalt mij altijd een gevoel van melancholie.
Wat is er in het afgelopen jaar gebeurd waar je nog aan terugdenkt...
Wie is ons ontvallen, waar wordt nog steeds gevochten en wat heeft dat voor impact gehad op de omstandigheden waarin we leven.

Dat kan toch niet comfortabel aanvoelen, die broeken waarvan de broekband zo ongeveer ter hoogte, pardon, laagte van de anus zit en het kruis tussen de knieën balanceert. Welke mafkees dat weer bedacht heeft..? Maar alles is geoorloofd als het maar mode is.

Weet u nog, bord op schoot, zondagavond Sport in Beeld.. Toentertijd nog op zo'n kleine maar vooral zware televisie en vaak geregistreerd met een of twee camera's. En helemaal in het begin nog in zwart-wit.

Een vriend is dood.

Hij had geen enkele kans toen slechts 3 maanden geleden de arts hem vertelde dat er kanker in zijn toch al fragiele lijf woekerde.

Begonnen met pijn in de rug en geëindigd in de armen van zijn man die als een Florence Nightingale voor hem heeft gezorgd. Die zelfs begin oktober een megakerstboom heeft gezet om hem dat nog te gunnen.  Zonder ook maar een moment aan zichzelf te denken heeft hij zijn vent gesteund en geholpen tot de laatste ademstoot. Ook de medewerkers van het ziekenhuis zijn onverdroten bezig geweest om de pijn en ongemakken te verzachten.

Hotseknotse door Eindhoven‏

En jawel hoor, er moeten nieuwe stabilisator rubbers op mijn trouwe vierwieler gemonteerd worden. Terwijl ik 6 maanden geleden al moest dokken voor nieuwe fusee kogels zijn deze gevolgen van het slechte wegdek in onze gemeente niet goed voor mijn portemonnee. Volgens de garage komen de schokdempers ook nog aan de beurt...

Glow , Eindhoven , Glow

Wanneer is de rechtgeaarde Eindhovenaar trots op deze stad?
Als FC Eindhoven eindelijk weer in de hoogste regionen van de Jupiler League speelt?
Als onze stad wereldwijd op de kaart staat als internationaal kenniscentrum?
Of als er in Eindhoven een adembenemend lichtschouwspel wordt getoond?

Voor de eerste suggestie moet men van voetballen houden en er zijn genoeg mensen die daar nu echt niets om geven. Ook de tweede mogelijkheid ( kenniscentrum ) heeft beperkingen, slechts een heel klein deel van de stadspopulatie heeft er rechtstreeks mee te maken.

SOwieSO ouwe jongens...

Op donderdag 3 november jl. was het dan zover , in de oer-Eindhovense Dommelstraat werd na een maandenlange verbouwing  SOwieSO geopend.

Waar voorheen jarenlang Den Engel was gevestigd en vele Eindhovenaren de laatste tijd met lede ogen moesten toezien dat dit cafe steeds slechter liep zijn ze nu weer helemaal klaar voor de toekomst.

Over Hugo en Piet van Rooij van Stichting (Z)onder dak Eindhoven.

Al enige jaren zetten wij ons succesvol in voor de daklozen en kansarmen in Eindhoven. Simpel, omdat er instanties zijn die een verantwoording hebben voor deze mensen maar in de praktijk vaak weinig echt van de grond krijgen...