SOwieSO ouwe jongens...

Op donderdag 3 november jl. was het dan zover , in de oer-Eindhovense Dommelstraat werd na een maandenlange verbouwing  SOwieSO geopend.

Waar voorheen jarenlang Den Engel was gevestigd en vele Eindhovenaren de laatste tijd met lede ogen moesten toezien dat dit cafe steeds slechter liep zijn ze nu weer helemaal klaar voor de toekomst.

Met een zeer warme en nostalgische inrichting , een prachtig terras met dito meubilair zal de nieuwe uitbater Marie Jeanne Felz zeker weer kunnen rekenen op de ouderwetse klandizie waar dit etablissement vroeger om bekend stond. En het was wel heel erg druk op de openingsdag , het leek wel of tout bekend Eindhoven weer uit de schulp was gekropen om er bij te zijn.En als je je daar dan tussen begeeft valt meteen op dat het eigelijk allemaal ouwe jongens,krentenbrood is. Sommigen waren zichtbaar ouder geworden , anderen waren hoegenaamd niets veranderd. Er werd heel wat afgezoend , handen geschud en ook nam ik een enkele spontane omhelzing waar.... Vooral opvallend zijn de ouderwetse stadsfotos uit vroeger tijden maar ook de portretten van bekende oud-Eindhovenaren horen echt bij de huidige uitstraling. Met de nieuwe O.V kaart namen we de bus naar huis , wel zo veilig alleen moet men niet vergeten uit te checken! Maar zoveel hadden we nou ook weer niet gedronken......