Ook gekeken naar allerlei vaderlandse uitzendingen rond de jaarwisseling? Ik heb me in ieder geval weer geamuseerd geërgerd aan het taalgebruik van de diverse presentators. Het lijkt alsof het met het jaar merkwaardiger wordt.
Nu zult u denken: waar heeft ie het over , maar een simpel voorbeeld zal de ogen doen openen.

Lees even mee en probeer het uit te spreken zoals het er staat: En, find je het vijn om hier in het sonnetje geset te wojden? Je bent fiejde gewojden, hoe foel je je? Nou ja, sefende is ejgej, tog ?

En so, sojjy, zo kan ik nog wel even doorgaan. De z wordt een s, de v wordt een f, de r wordt een j, en daar worden we net zo lang mee geconfronteerd totdat we meer het vreemde taalgebruik gaan overnemen.
Maar gelukkig zijn Brabanders daar redelijk immuum voor al moet men constateren dat een uitzending waarin wij Brabanders te gast zijn al snel een Limburg-imitatie wordt.
Zo praten we hier echt niet hoor, Wendy, Martijn, Winston, Robert enz.enz.

En dan die artiesten....wat een bagger is het toch. Kijk op You Tube maar eens naar de voorronden van de Amerikaanse Voice dan is het duidelijk dat we hier echt wel ver achter lopen. Zo'n schreeuwlelijk
als Glennis Grace, alleen de naam al, zou verboden moeten worden voor meer mensen dan haar naaste familieleden te mogen optreden.

De ware aard van deze zelfingenomen arrogante "dame" kwam al snel naar boven toen ze voor het journaal werd gevraagd wat ze van haar (logische) lage klassering vond bij het Eurovisie Songfestival. Zij wist het voor kijkend Nederland krachtig samen te vatten in een drieletter woord wat begint met een K en eindigt met een T...Hoe ordinair kun je zijn ??
Veel zg. artiesten worden ook schromelijk overschat en bij live optredens vallen ze door de mand als ze in feite in de lage tonen, geholpen door computers, weliswaar echt (mee) zingen maar als het omhoog gaat al snel de microfoon richting publiek houden zodat ze daar mooi vanaf zijn. Raar hé, dat je dan toch nog hun gekweel hoort, met een afgewende microfoon......Oh ja, ook zo'n uitgekauwde: "waar blijven die handjes"
Dat krijg je schijnbaar als je allerlei "zang" wedstrijden verzint waarin iedereen denkt te kunnen zingen.
We zullen er mee moeten leven want met de toename van het aantal zenders is de concurentie om kijkers te trekken fors toegenomen. En naar talentenjachten kijkt toch iedereen..? Hopelijk verzint iemand daar boven de rivieren een programma waar we wat wijzer van worden en dat toch amusant is.

Ik wens u een gesond en vijn 2012.......