Ik heb er heeel lang over nagedacht maar nu moet ik toch echt iets kwijt over PSV. Zojuist las ik op de site van Brabants Trots een samenvatting van de nieuwjaarsspeech van Tiny Sanders, oftewel, de algemeen directeur van PSV.

Deze ongetwijfeld competente bestuurder vergaloppeerde zich wel heel erg om Orlando Engelaar een waardevolle speler voor de selectie te noemen. Het moet toch nie gekker wordu...
Deze Engelaar die nog nooit ook maar iets heeft gepresteerd in het ambitieuze elftal van PSV en daarbij ook nog het werkelijk allergrootste salaris opstrijkt en in de allervetste gesponsorde auto rijdt zal door deze uitspraken van de directeur waarschijnlijk meer geld gaan opbrengen bij een zo vurig gewenste verkoop.

Tot die tijd kan hij beter frikadellen en friet verkopen voor de supporters dan zich met voetbal bezig te houden. Nooit heb ik begrepen waarom deze slungel bij PSV is gekomen. In mijn omgeving zegt men dat dit door Rutten komt die nogal weg loopt met hem maar als ik de "prestaties" van Engelaar op een rijtje zet ben ik heel vlug klaar.

We zaten met onze peperdure seizoenkaart in het stadion en hij kwam voor de eerste maal op het veld, de scheids floot voor het begin en een barmhartige medespeler waagde het hem de bal toe te spelen. Let wel..5 seconden na het begin.. en wat deed Engelaar ? Hij spreidde de handen in een "wat moet ik nu?" en speelde terug over een afstand van ong. 4,5 meter. Pffffff . Dat was close...

En dit onbegrijpelijke gedrag heeft ie volgehouden tot op de dag van vandaag.
Engelaar heeft het afgelopen jaar een interview gegeven aan het Algemeen Dagblad en tot mijn niet geringe verbazing orakelde hij tegen het gewillig en niet-kritisch oor van de journalist dat hij het liefst aanvallend speelt en een hekel heeft aan terugspelen.. Hallo, bent u daar nog? 
Engelaar, de absolute kampioen terugspelen, hij is er zelfs door de eigen supporters voor uitgefloten. En wat was hij daarover verontwaardigd, de zichzelf heilig verklaarde Engelaar.
Mijn meidje zei nog tegen me dat we er wellicht veel plezier van zouden kunnen hebben en daar heb ik me toen maar bij neergelegd, je moet toch iedereen een kans geven ??
Nou ja, ik hoef er verder niet over uit te weiden maar wat is deze luie, slome zakkenvuller door de mand gevallen...Ik hoor dus dat Tiny Sanders hem de hemel in prijst tijdens zijn nieuwjaarsspeech en dan denk ik bij mezelf "Tiny, heb je iets te veel gedronken of zitten er ongeïnteresseerde makelaars in het publiek ?"

Als jij vanavond thuis bent en je staat in je onderbroek in de badkamer, niet omringd door mee-slijmers en anderen die zichzelf interessant vinden, wees dan eens eerlijk, lees die door media-training voorgekauwde speech nog eens door en kruip stilletjes in het logeerbed.....! Engelaar is volgens Tiny Sanders echter heel waardevol in de kleedkamer en daar schijnen dan ook zijn kwaliteiten te liggen. Maar daarvoor is hij toch niet naar PSV gehaald.???

Aan het eind van mijn therapeutisch betoog wil ik u nog even wijzen op de 5 minuten van Harry van Raaij, elke week te zien op deze internetzender 040tv.nl .
Menig voetbalprogramma in tv-land zou de vingers aflikken om deze goudeerlijke normale vent te mogen interviewen over PSV. De halfzachte bobo's die aanschuiven bij Studio Voetbal en Voetbal International hebben niets te melden en zijn doordrenkt met mediatraining zodat ze er eigenlijk alleen maar voor de flauwekul zitten. Harry heeft er echter voor gekozen om  recht toe recht aan analyses over zijn clubje te ventileren op een schijnbaar onbeduidend internet tv station.
Maar wel een tv zender die voor en door echte Eindhovenaren wordt gemaakt! Zonder subsidie....

Het leuke is dat hij welhaast profetisch juiste voorspellingen doet over de uitslagen die tot ieders verbazing vaak kloppen. Harrie heeft geen mediatraining nodig, hij zegt wat hij vindt en voelt zich veilig bij 040tv. Daar kan Tiny nog heel veel van leren. Maar voor Tiny hangt er dan ook geen spandoek in het stadion. Gek hé ?

Dat van Harry hangt er al jaaaaaaaren...