De razendsnelle ontwikkelingen in media-land vragen nogal wat van de rustig voortkabbelende consument.

Als je niet meedoet aan allerlei voorgeprogrammeerde vrienden-sites en je dus niet uit de tent laat lokken om allerlei private gegevens het net op te slingeren hoor je er kennelijk niet meer bij.

Nou, daar geef ik dertien keer niks om. Mijn vrienden bestaan niet uit een toetsenbord of een Wifi aansluiting, een webcam of sms pingel, neen, ik heb ze van vlees en bloed. Waar je gewoon even naar toe kunt, waar je een bakkie gaat doen of nog erger, aardappelpuree met prei gaat eten. Hij woont in Mierlo, zijn tussenwoning is al lang betaald en hij vliegt 3 keer per jaar naar zijn nieuwe vaderland: Zuid-Korea.
Zijn verhalen puilen uit van de voordelen die een geordende samenleving als dat land kenmerkt, straten schoon, wetten duidelijk en vrouwen zonder tattoo's , piercings of andere ordinaire, modegevoelige opsmuk. Daar houdt hij van en als hij in Mierlo weer een gezonde maaltijd voor zichzelf bereidt waar ik liever niet bij aanschuif kan hij er eindeloos over vertellen.
Vroeger rookte hij als een schoorsteen maar na een onverwacht hartinfarct is hij daarmee gestopt. Als je vrijgezel bent heb je geen last van zeurende partners dus bij hem vlogen de kilo's er aan.
Toch gaat het prima met hem. Hij geniet van zijn leven, ook al is hij alleen. Een constante inspiratie voor mensen die zich niet gek laten maken door internet maar aandacht geven door contact op een ouderwetse manier. Ik hoop nog lang zijn maat te mogen zijn. Mede daardoor ben ik ook maar gestopt met roken. Kunnen we er wellicht nog wat extra jaren bijplakken. In volle ronde gezondheid.......