Lopend door Eindhoven om met m'n kaartvriend naar het voetbal te gaan valt me op dat er nogal wat fietsen aan palen en hekken zijn vastgemaakt die er al heel lang moeten liggen of hangen. Niemand die er zich om bekommert maar het is wel een armoedig tafereel. Vooral bij het station is het een puinhoop.

En dan de geweldige nieuwe stallingen die als lange massieve grijze grondwormen de stoepen bevuilen..Die peperdure krengen hebben vanaf dag 1 niet naar behoren gefunctioneerd en lang geleden las ik in de krant dat ze , na eindeloos gekrakeel met de reeds in zijn vuistje lachende leverancier ,  zullen worden verwijderd.

Met Sint Juttemis wellicht want ze zijn er nog steeds. Pure straatvervuiling waar niets mee wordt gedaan. De fiets is althans nog steeds het meest makkelijke vervoermiddel voor het centrum van een stad als de onze, we kunnen het ijzeren ros immers overal parkeren.

Dat geldt zeker niet voor de auto, weggepest uit het centrum en ruim daarbuiten, door middel van torenhoge parkeertarieven en schier onmogelijk neer te zetten waar je weinig of niets hoeft te betalen en toch dicht bij de plaats van bestemming bent.

Zelfs bij ons prachtige vliegveld is het onmogelijk de auto neer te zetten op een betaalbare plaats. Slimme ondernemers die meer dan genoeg ruimte hebben en geld willen verdienen worden echter teruggefloten door ons doortastend gemeentebestuur.

Er mogen geen extra parkeerplaatsen verhuurd worden als de gemeente er geen geldelijk voordeel van heeft. Daar veranderen ze dan desnoods in een handomdraai het bestemmingsplan voor. Moet Jan met de Pet eens proberen.....De gemeente bepaalt en u betaalt!!  Zo wordt de broekriem voor de mondiale reiziger steeds strakker aangehaald , een substantieel deel van de reissom zal onomkeerbaar gereserveerd dienen te worden voor parkeren..

En dat wordt alleen maar duurder. Het moet niet gekker worden , de vliegmaatschappijen knokken via spotprijzen voor elke krap bemeten stoel en het parkeren is ondertussen duurder dan de reis zelf. Wie had dat ooit kunnen vermoeden?

Dan maar door derden laten afzetten , net even voor het vliegveld. Je haalt snel je koffers uit de auto , verschijnt er uit het niets een figuur in blauw uniform die je toesnauwt dat je hier toch echt niet mag staan , meneer..  Neen , en ook niet even , dat is gevaarlijk met al dat vliegverkeer..?!? Welke volslagen idioot heeft deze drogreden bedacht om de argeloze reiziger de voet maar al te graag dwars te zetten?

Blij dat je niet in de boeien bent geslagen of in een muf cachot geworpen, ga je de grote hal binnen om er al snel achter te komen dat het bespaarde parkeergeld toch nog in het restaurant verdampt door de torenhoge prijzen voor what ever je hier bestelt. Ach, of je nou linksom of rechtsom wordt gen........als je geschoren wordt moet je stilzitten.!   Ook in het vliegtuig maar zeker op de fiets !