Soms komen er van die mensen voorbij die net iets meer aandacht verdienen dan anderen.
Niet omdat ze geld in overvloed hebben maar omdat ze kunnen vertellen over hun leven alsof alles gisteren gebeurd zou zijn.

Ze hebben de beschikking over een fabelachtig geheugen en kunnen moeiteloos verhalen over de escapades die zij hebben beleefd en over de mensen die hun pad gekruist hebben.
Vooral de namen van werkelijk iedereen die ook maar enige rol van betekenis heeft gespeeld in hun vaak kleurrijk bestaan worden moeiteloos opgelepeld en zorgen er voor dat er bij de vertellingen een gevoel van "die ken ik ook" ontstaat.

Een van die mensen is Tiny... Hij is wellicht de grootste voetbalgek uit ons Eindhoven geweest en is dat eigenlijk nog steeds. Tiny heeft zich in zijn avontuurlijke leven bijna alleen maar met voetbal beziggehouden, op het veld, in de zaal en ook in het immer aangename Spanje.
En het leukste is dat hij er een boek over geschreven heeft. Ontelbare namen worden in dat boek genoemd maar als je niet in Eersel of Eindhoven woont of onder de 40 jaar bent kun je niet alles volgen.
Maar oh wee, als je ook maar in de buurt van zijn leeftijd komt, 73 jaar, dan ben je de pineut want werkelijk iedereen komt voorbij in een bonte stoet van karakters en eigenaardigheden.
Dat alles wordt dan samengevoegd in voornoemd boek en de baten van verkoop gaan niet naar de schrijver maar naar het KWF, jawel, het fonds wat strijdt tegen kanker. Die rot-ziekte waar je werkelijk elke maand of week mee wordt geconfronteerd. Hoe ouder je wordt....Sommigen kunnen aardig schrijven, anderen kunnen leuk vertellen, maar een combinatie van die twee deugden is zeldzaam. Tiny kan het allebei en ofschoon sommige onderwerpen meerdere malen terugkomen en de foto's wat klein zijn uitgevallen is het zeker de moeite waard om het boekje aan te schaffen. Al is het maar om het voorwoord van de enige echte Harry van Raaij te bekijken en ook het KWF te steunen.

De Godfather vertelt... te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.