Het zit er op. PSV heeft het toch weer voor elkaar gekregen om geen landskampioen te worden en ook niet mee te doen aan het miljoenenbal wat Champions League heet.

Waar de zg. kenners ervan overtuigd waren dat er in Eindhoven aan de Frederiklaan een schier onklopbare ploeg was geformeerd, al dan niet met behulp van geld waar de nodige trucs aan te pas kwamen, is de deceptie voor de ware supporter weer even groot als in de jaren hiervoor.
Misschien doet het nu nog meer pijn omdat we er eigenlijk nog niet eens zo slecht voor stonden. Maar ja, het nodige lamballen i.p.v. voetballen heeft het elftal alweer gebracht naar het nivo waar ze in A'dam alleen maar hartelijk om kunnen lachen. De nieuwe aankopen zijn zwaar tegengevallen en de rest kan de kar ook niet alleen trekken. Het gedoe met Labyad, waar PSV zelf schuld aan is, de tegenvallende Matavz, de rondhollende Wijnaldum en de gefrustreerde Strootman hebben het verschil niet kunnen maken. Wat nu te doen......

Ze gaan dan maar weer 'n oude koe uit de sloot halen die ze er toen met vereende krachten in geduwd hebben, Dick Advocaat mag 'n jaar zijn zakken komen vullen!  Met zijn manier van spelen zal PSV weinig kans maken in een veranderende voetbalcompetitie waar elke club van de andere kan winnen.
Beter was Co Adriaanse geweest die op een smadelijke wijze is weggestuurd bij FC Twente, midden in het seizoen. De eindstand van die club op de ranglijst zal hem achteraf wel enige voldoening geven, want McLaren heeft er ook weinig van gebakken. Co is van onbesproken gedrag en een top trainer. Kan ook prima voor de langere termijn van grote  waarde blijken voor PSV. En ook niet onbelangrijk, zijn manier van doen en "exposure" naar buiten is zo ongeveer hetzelfde als die van Sanders, Brands en Fossen dus in dat rijtje kan hij naadloos aansluiten. Laten we dat maar vriendelijk arrogant noemen....

Ze zullen hem overigens wel kunnen betalen want de seizoenkaarten zijn inmiddels zo belachelijk duur geworden dat vele supporters overwegen om maar thuis te blijven. Rekent u even mee, wij b.v,  hebben op D twee plaatsen met certificaat en moeten per persoon € 585,- betalen voor komend seizoen.
Dat is € 1170,- en als we gaan tellen in guldens komt dat neer op het duizelingwekkende bedrag van ruim fl. 2500,00...... Om naar het voetballen te gaan! 
Ook de muntjes zullen weer duurder worden en zo draait die mallemolen maar door. Waar eindigt dit ongebreidelde zakkenvullen? Zo gezellig is het trouwens ook weer niet in het stadion waar we voor het 4e!!  jaar bij menige wedstrijd al billenknijpend naar het einde hebben verlangd.
Oh ja, die verwarmingslampen doen het lang niet allemaal dus reclame maken voor die nieuwe kaart met de slogan "verwarmde zitplaats" lijkt me ook niet geheel conform de waarheid.

Bijna aan het einde van deze column deel ik u mede dat ik 3 weken geleden op het parkeerterrein van de Herdgang de nieuwe, monsterlijk uitgebouwde BMW van Matavz mocht aanschouwen met meer dan 600 pk... Hij was er zichtbaar van onder de indruk. Ik gun het hem als hij er maar voor zorgt dat we van zijn prestaties ook onder de indruk mogen zijn. Tot slot hoop ik dat de aankomende jonge spelers Willems en Depay het niet hoog in hun bol gaan krijgen en meer langs , dan in hun schoenen gaan lopen. Daar hebben we voorbeelden genoeg van gehad , het afgelopen verklote seizoen........