Hij was weer eens landelijk in het nieuws, Theo Maassen, de ras Eindhovenaar, de zelfbenoemde Messias van de Lichttoren.

Hij mocht aanschuiven als tafelheer bij Neerlands' snelste kletskous, Matthijs van Nieuwkerk, in het veel bekeken programma over een doorgedraaide wereld. Maassen wilde ons maar meteen wijsmaken dat het hem, oh wonder, alweer gelukt was om een belangrijke goed beveiligde voetbaltrofee te pikken.
Ditmaal was dat DE kampioenschaal die, tot grote treurnis van de rechtgeaarde PSVer, dit seizoen weer naar Ajax was gegaan.

Wat een verarming van de cabaretcultuur..... Als je helemaal niks meer kunt verzinnen, dan doe je dit maar. Weliswaar met de volle medewerking van de 020-ers maar daar maalt niemand om, denkt Theo. Ook weer zo'n doorgeslagen snotaap die verstandige mensen niet uit laat praten en een meester is in het omdraaien van de werkelijkheid. Iedereen is gek behalve Theo!

Hij verkondigt het enige echte woord en duldt geen tegenspraak. Terloops doet hij het poseren van Neerlands enige echte diva, Patries Paay in de plattelands-Playboy, af als oude-wijven-idioterie die wellicht alleen necrofielen tot enige opwinding kan brengen. Ga je diep schamen Theo en als je alleen door onbeschoft gedrag, grievende teksten en zg. doorgeprikte stunts nog wat publiciteit denkt te kunnen krijgen moet je maar eens bij jezelf te rade gaan.

Met goede grappen en rekening houdend met de minder gefortuneerden kom je veel verder. Je bent een spiegel van degenen die jou schijnbaar wel waarderen. Zij hebben er immers veel geld voor over om je te zien en het hartgrondig met je eens te zijn.

Neem eens een voorbeeld aan Neerlands' grootste komiek en vakman: Andre van Duin, deze heeft nog nimmer iemand gegriefd........ En toch is hij de allergrootste, gek he Theo??