Waar gaat het naar toe in dit land ?

Verwoestende prijsverhogingen voor van alles en nog wat, bezuinigingen die al tientallen jaren vootduren en alleen maar nijpender worden, inleveren van koopkracht voor iedereen die geen miljonair of zakkenvuller is, een latere pensioenleeftijd dus langer doorwerken, ja-knikken naar een regering van watjes die hun oren laten hangen naar Europa en altijd voorop willen staan om zich overal mee te bemoeien....

Miljarden worden er echter verdiend door de oliemaatschappijen, zij zijn de winnaars en zullen dat blijven totdat alle bronnen zijn opgedroogd. Het is eigenlijk van de gekke dat er niemand in opstand komt tegen deze bedrijven die het gezonde zakelijke instinct om een normale winst op hun produkt te genereren hebben verheven tot een ongeremd vermogen om duizelingwekkende marges te verdienen aan iets waar we wereldlijk behoefte aan blijven hebben.

De regering doet er niets aan en profiteert via de accijnsheffing volop mee met deze ordinaire zakkenvullers. Nieuwsmedia laten zich ook voor de gek houden door regelmatig persberichten te verspreiden over de benzine die weer duurder wordt omdat bv. de Amerikanen met vakantie gaan...!!  Het moet niet gekker worden. Ook is het op z'n minst merkwaardig dat de regering een algeheel rookverbod in de horeca stimuleert maar door de dus teruglopende belastinginkomsten op tabak deze in de laatste 4 jaar zeer fors in prijs heeft verhoogd. Als je een pakje per etmaal rookt, en die zijn er velen, ben je zomaar net zoveel kwijt per maand als dat je voor je energierekening betaalt. Wie had dat kunnen denken, 12 jaar geleden.

Ze kunnen kletsen wat ze willen, ik kan u verzekeren dat een briefje van 50 euro, nu in de knip net zo veel waarde heeft als een briefje van 25 gulden in de ouwe tijd. Toen werd er ook gemopperd maar als we in 2000 hadden kunnen voorzien wat een onmetelijke ellende de euro ons zou brengen... Niemand zou dan die plannen goedgekeurd hebben!! Ook de watjesregering niet want zij konden niet voorzien dat alles zo uit de hand zou lopen. De enigen die niet klagen en zich een bult lachen zijn voornoemde oliebonzen, zij zwemmen in de poen en zijn de winnaars.

Niet vergeten straks te tanken.........