Waarom is het nou nodig om de boel op de Herdgang af te grendelen.. We waren toch altijd zo trots op de Brabantse gemoedelijkheid en de unieke familiesfeer bij het trainingscomplex aan de Oirschotsedijk??

Trots op onze hoogbejaarde Louis, die zowat elke dag met de fiets vanuit Veldhoven naar het trainingscomplex van ons PSV kwam om met zijn tafelgenoten te kletsen over buitenspel en het oprukken vanaf de achterlijn? Diezelfde Louis die van R. Koeman (ik vermeld zijn voornaam niet omdat ik nog immer pisnijdig ben op die treinpassagier..!) een overjas kado kreeg nadat hij bij een uitglijder onderweg naar zijn geliefde discussietafel zijn favoriete jas in flarden naar huis moest torsen.
Enig gevoel voor zwarte humor kan de voormalige en hopelijk eenmalige trainer van ons klupke overigens niet ontzegd worden toen hij aan Louis de nieuwe overjas ter hand stelde met de historische woorden: 'Wij een jas, jij een jas.."
Koeman had namelijk in dat voorbije weekend een belangrijke wedstrijd met PSV verloren.

Waarom met hekken afgrendelen..? Gaat het nu ineens om een bepaalde rust die spelers schijnbaar nodig denken te hebben tijdens de training of is het de angst dat spionnen van de a.s. tegenpartij de wedstrijdtactiek zullen herkennen en daar hun strijdplan op zullen aanpassen?

Al die echte goedwillende supporters die b.v. in de vut of met pensioen zijn en er heel veel levensvreugde uit putten om maar dicht bij hun klupke te kunnen zijn, staan vanaf dit seizoen voor een gesloten hek. Terwijl zij al vele jaren het geweten van onze lichtstadhelden vertegenwoordigen.. Gewone mensen en geen horken...

Wat zal trouwens de familie Van Kemenade hier van vinden? Zij worden in de media al jaren opgevoerd als exponent van die ultieme en unieke familiesfeer binnen PSV en hebben met de noest verworven horeca-activiteiten binnen het stadion en het trainingscomplex nogal wat commerciĆ«le belangen opgebouwd. Met de steun van de club!!  
Dit verrassend nieuwe beleid zal deze zeer betrokken familie een boel omzet gaan kosten.

Overigens is dit weer zo'n typisch bericht om juist in de vakantietijd te verspreiden. Je hebt dan weinig mensen die thuis zijn, en tegen al die lui die op vakantie waren kun je achteraf zeggen: Jammer dan, het heeft toch echt in de krant gestaan! En dan ook weer dat flauwe en doorzichtige "pappen en nathouden" in de berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. Er werd namelijk en passant vermeld dat het complex maar liefst 3 maal per week wel word opengesteld waaronder op zondag?!?!

Hey, Rik Elfrink, waar blijf jij nu?? Kun jij niet een gloeiend stuk schrijven over dit vreemde besluit?? Jij bent toch het schrijvend geweten van PSV? Jij zit toch op de eerste rij als het gaat om nieuws omtrent ons klupke.. 
De Herdgang is inmiddels verbouwd om hermetisch te kunnen worden afgesloten voor pottenkijkers en supporters. Alleen op maandag, woensdag en zondag  zijn deze nog welkom..... Iedereen weet wat dat wil zeggen, gewoon twee maal per week want zondag is eigenlijk een speeldag en geen trainingsdag.

Ik ben het in ieder geval gloeiend oneens met dit vernieuwde maar niet vernieuwende beleid van PSV en roep de directie op om deze rigoreuze maatregel onmiddellijk terug te draaien.
Wanneer je bij elke gelegenheid met nadruk de zo broodnodige steun van de supporters benoemt moet je diezelfde trouwe aanhang niet op deze wijze buitensluiten. Dat hebben de Herdgang gangers niet verdiend!!