Zelden zult u van mij iets lezen over specifieke bedrijven in Eindhoven. Deze keer kan ik er niet onderuit omdat ik een uitnodiging ontving voor de opening van een nieuw Oosters restaurant in de Dommelstraat te Eindhoven, Lounge 8.

Vanwaar deze naam, was het eerste wat in me opkwam want het huisnummer van dit pand is toch anders. Welnu, de 8 is een geluksgetal in de Chinese cultuur en naar mijn mening zal de eigenaar inderdaad een bult geluk nodig hebben om deze schitterende zaak tot een succes te maken.
Ons aller Harry van Raay, oud voorzitter van P.S.V. verrichtte middels het in werking zetten van een meterslange vlammenbron de daadwerkelijke opening en daarna was het smullen geblazen van de exclusieve gerechten.

De Dommelstraat staat tegenwoordig voornamelijk bekend als "eetstraat", een bonte verzameling van gelegenheden waar voor ieders smaak wel wat te vinden is. Daar is deze nering dus bijgekomen. In het gebouw, schuin tegenover Italiaans restaurant Terra Mia, waar jarenlang diverse discotheken waren gevestigd is niets meer aanwezig wat aan vroeger tijden doet denken. Echter, oude kennisen en ex-werknemers, zoals de portier die er hééél lang heeft gewerkt en nog een mooi aandenken kreeg voor bewezen diensten, kwam ik die avond wel tegen en dat doet een mens goed.
Als je maar gezond bent is, naarmate je ouder wordt, hoop nummer één geworden. Sommigen verlaten ons te snel, anderen doen er wat langer over zoals bijvoorbeeld de uitbater van het vroegere Club 44 aan de Markt die vorige week overleed op de leeftijd van 90 jaar.

In een tijd van crisis is het de vraag of een dergelijk groot restaurant als Lounge 8 het gaat redden met maar liefst 285 !! zitplaatsen. Aan de adembenemende inrichting zal het niet liggen want er is heel slim met afgescheiden hoekjes en ruimtes gegoocheld.
Zo krijg je in ieder geval geen "eetschuur" gevoel en dat is de verdienste van de ontwerpers. Steeds meer zijn de Oosterse invloeden merkbaar in onze Westerse cultuur. Begonnen in de jaren 60 met de afhaalchinees kunnen we op tal van plaatsen tegenwoordig genieten van specialiteiten waar we in de Westerse wereld geen weet van hadden.
Al blijft het een vreemde gewaarwording dat je sushi en andere lekkernijen zit te verorberen op exact dezelfde vierkante meter waar je vroeger een voorzichtig dansje waagde met je beoogde date..........