Hij was nogal in het nieuws, de afgelopen tijd. De in Eindhoven (en ver daarbuiten) immens populaire Harry van Raaij die nog altijd groot respect geniet van de échte PSV supporters.

U kent ze wel, die voetbalfans die al jaren trouw naar het schitterende stadion gaan om hun helden naar de overwinning te zingen.
In datzelfde stadion hangt, evanals voor meneer Frits, een enorm spandoek voor de meest geliefde voorzitter van de Eindhovense club aller tijden. En toch zijn er mensen die hem onderuit willen halen, het liefst in tv programma's die boven de rivieren bedacht zijn.

Als er in dat soort praatprogramma's ook nog ex-spelers aanschuiven die om onduidelijke redenen uithalen naar de club waar ze voor gespeeld hebben, dan lijkt dat verdacht veel op broedermoord. Wellicht zijn die heren jaloers op de mega salarissen die de huidige spelers krijgen of doen ze het om  "interessant" over te komen.

Bij de heer Waterreus lukt dat zeker niet, hij komt elke week met hetzelfde nietszeggende deuntje en als analist is hij al helemaal ongeschikt. In een populariteits/vakmanschaps poll over voetbalanalisten eindigde hij  (logisch dus) op de laatste plaats. Een afgang noemen we dat.
De heren Perez en Kieft doen het echter nog opvallender, zij schoppen ongegeneerd tegen hun oude werkgever aan, zeker na een mindere prestatie en laten dan geen gelegenheid onbenut om te voorspellen dat PSV echt geen kampioen kan worden. Om over giechelkont Van der Gijp maar te zwijgen...
Maar de allergrootste verassing kwam, onthutsend, van het Brabantse programma FC Onder Ons. Deze nieuwe loot aan de Omroep Brabant boom heeft een item  waarin er gevuurd wordt op PSV. Daarin wordt er daadwerkelijk op het logo van onze club geschoten waarna we drie kogelgaten ontwaren...Hoe komen ze aan zulk een achterlijk idee?? Zeker in een tijd waarin we toch regelmatig worden opgeschrikt door geweld op het veld, er viel in de afgelopen maand zelfs een dode te betreuren op het voetbalveld. Zijn ze nou helemaal gek geworden...

Deze internetzender verheugt zich in een steeds groeiender populariteit en dat komt niet in de laatste plaats door het openhartig gesprek wat Harry van Raaij op maandag na de wedstrijd heeft met Piet van Rooij. Niet voorgesmoesd door slimme mediatrainers zegt hij onomwonden wat hij van de verrichtigen van ons PSV vindt. Daar zouden ze in die andere poeha/020 showtjes hun arm voor willen afhakken!
Diverse programamakers hebben al geprobeerd om een interview te krijgen met Harry maar hij wenst daar niet aan mee te werken. Ook is het Pownews op oorlogspad gegaan om beelden van 040tv te mogen gebruiken voor een item over PSV maar na lang smeken en zelfs het aanbod om er voor te betalen is er geen toestemming verkregen. En jawel hoor, toch maar de afspraak geschonden en toch verknipte beelden en dus uitspraken uitgezonden. Die muis krijgt zeker een juridisch staartje....

Harry trapt  namelijk niet in de voortdurende uitnodigingen om de slangenkuil te betreden die Hilversum heet. Hij geeft exclusief en uitsluitend bij 040tv uit Eindhoven zijn ongecensureerde mening als supporter en doet dat op zijn eigen unieke wijze. Zonder wollige praat, goudeerlijk en nuchter. Daar kunnen de messenstekers en afgunstelingen nog veel van leren.
Kom dus niet aan Harry en stop met die idiote bedenksels zoals het ongeoorloofd overnemen van beelden en het schieten op PSV. En dat nu juist dat laatste bij Omroep Brabant bedacht is vervult mij met plaatsvervangende schaamte.

De oud-voorzitter ergert zich terecht aan alle ophef maar blijft er gelukkig stoïcijns onder. "Onze Harry" ligt er dus niet echt wakker van. Gelukkig maar, want als hij zich op maandagmorgen zou verslapen en niet in de studio van 040tv zou zitten.....

Pfff, ik moet er niet aan denken!