Moedeloos word je ervan. Ben je boven de dertig en solliciteer je op een baan waar je echt een goed gevoel bij hebt, hoor je vervolgens niks en als je al wat verneemt blijkt dat je er één van de zovelen bent. En dan hoor je er tenminste nog wat van.

Belachelijk dat steeds meer bedrijven er een gewoonte van maken om niets meer te laten horen of om een van te voren ingeprogrammeerd mailtje te sturen met een nietszeggende tekst waarbij op het einde steevast vermeld wordt dat de afzender u veel succes toewenst met de voortgang naar de zoektocht voor een geschikte baan. Ze menen er geen bal van!!

En dan durft men ook nog te vermelden dat uw of jouw gegevens in het dossier worden bewaard voor het geval dat er een baan vrijkomt waar u (in de meeste gevallen JIJ) geschikt voor zou KUNNEN zijn. Wat een flauwekul. Als je inmiddels nog niet weet waar al die vreemde mails vandaan komen waar je niet om gevraagd hebt, jouw gegevens worden door diezelfde bedrijven uiteraard verkocht voor commerciële doeleinden.....

Te gek voor woorden...! Waar zijn we in dit verpeste land in Godsnaam mee bezig? In de jaren 70 zie ik nog het uitgestreken gezicht van de toenmalige premier den Uyl voor me, die, gezeten aan een tafel met daarop een wassen wereldbol waarin een brandend kaarslont was gestoken, ons met een diepernstig crisisgezicht mededeelde dat de olievoorraad op een einde liep en we nu echt moesten bezuinigen..!! Absolute onzin, want het ging er alleen maar om dat de OPEC de prijzen wilden verhogen en dreigden dat de kraan werd dichtgedraaid als we er in de westerse wereld niet mee zouden instemmen. Zij wilden gewoon ordinair cashen en inmiddels zijn er nergens zoveel Ferrari's en Bentley's als in diezelfde OPEC olielanden.

Hadden we toen maar geageerd en gezegd, bekijk het maar, en kleingeld van ons pas gevonden aardgas gemaakt! Maar nee hoor, onze flutbestuurders pakten de zaak volstrekt anders aan en daar plukken we tot op de dag van vandaag de wrange vruchten van. Ook u kent de desastreuze gevolgen inmiddels. Nederland is gewoon niet leuk meer en we doen er geen fluit aan. Als er b.v. in Frankrijk of Spanje een voorstel voor een wet bekend wordt waar de burger absoluut niet blij mee is, hup, de snelwegen blokkeren of miljoenen liters melk weg laten vloeien. We zullen ze leren... vaak keert de zelfingenomen regering dan weer terug tot de realiteit en draait men die idiote bedenksels terug.

Niet in Nederland, nee, daar laten we alles maar over ons heen komen en betalen b.v. braaf de heden ten dage absurd hoge verkeersboetes die de regering uitsluitend wil innen om het z.g. begrotingstekort aan te vullen. Ze zeggen natuurlijk dat het uitsluitend is bedoeld in het kader van de verkeersveiligheid en innen die boetes het liefst 2 maanden achteraf, zodat een normaal mens er zijn agenda op na moet slaan om te kijken of en waar we op de datum van de hoofdprijs waren. Dan heeft het natuurlijk geen educatieve waarde meer.

En als er dan weer eens een ramp is in een land waar we alleen maar van gehoord hebben via vakantiepropaganda en we met z'n allen weer eens royaal de knip trekken om die arme sloebers te helpen, daarbij gemotiveerd door een zg. telefoonteam van bekende Nederlanders in de studio (die je overigens never aan de lijn krijgt) denken de duurbetaalde heren in Den Haag, hé, er is nog genoeg geld onder de mensen dus knijpen we onze brave onderdanen nog maar een eens extra verder uit. En dan gooien we er voor de gezelligheid ook nog een troonswisseling tegenaan met een nationale samenzang, dan houden we ze voorlopig weer rustig...

En dat die poppenkast ook alweer miljoenen kost, pff wat kan het ons schelen, geld zat in Nederland. Ik word er inmiddels doodziek van en reageer of ageer niet eens meer. Totaal nutteloos....